De Gelderse Circulaire Innovaties van 2024​

Op donderdag 29 februari 2024 om 14:30 uur barst het innovatieve spektakel los: de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20! Een kans voor de top 20 van Gelderland om hun revolutionaire circulaire innovaties te onthullen voor een breed publiek op de innovatiemarkt in Dru (Ulft).

Je kunt je nu inschrijven voor de eerstvolgende editie van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20! Wees er snel bij, de inschrijving sluit op 18 december 17.00u.

Circulaire Change Maker

Zero Emissie wegenbouwmaterieel

Sinds November 2020 bouwt “Green Road Equipment BV (GRE)” bestaande met dieselmotor aangedreven wegenbouwmachines om naar Zero Emissie vol elektrische aangedreven machines. Inmiddels heeft GRE in relatief korte tijd 40 walsen, asfaltspreidmachines en bitumensproeiwagens omgebouwd. Om versnelling in deze transitie te bereiken wordt nauw samengewerkt met partners in de keten.

Lees verder »

Circulaire producten van reststromen en circulair hout

Stadsmijn Achterhoek maakt diverse producten van reststromen en circulair hout. Die producten zijn van invloed op de klimaat adaptatie. Denk bijvoorbeeld aan zonwering tegen hittestress of opvang van 1 m³ regenwater. Daarnaast maken we diverse gebruiksproducten, zoals piketten, bekistingsbruggetjes, etc. De 2e tak van de Stadsmijn is de inzet circulair hout in nieuwe projecten.

Lees verder »

Sessy de slimme thuisbatterij tegen congestie en grijs stroomverbruik

Ons Smart Energy Storage System (SESSY) voorkomt dat huishoudens bijdragen aan netcongestie en grijs stroomverbruik. Sessy slaat groen geproduceerde energie op en zet die energie weer in op momenten van schaarste aan groene energie (’s avonds en ’s nachts). Door Sessy betaalbaar te introduceren als totaaloplossing (hardware, software, installatie) maken we impact op de energietransitie.

Lees verder »

elk® TransforMEER®

elk® TransforMEER® zorgt voor betaalbare, duurzame woningen binnen 25 dagen. Niet op nieuwe locaties, maar binnen bestaande wijken. De elk® kubus vormt het circulaire hart van ons concept. De stapelbare kubus bestaat uit een keuken, toilet, badkamer en techniekruimte. Rondom de kubus brengen we houten modules aan: gevels, daken, (tussen)vloeren en binnenwanden.

Lees verder »

Circulaire Stikstof, waarde uit afval

De Circulaire Stikstof technologie is een nieuwe plug & play oplossing voor het terugwinnen van stikstof uit afvalwater, waarmee waardevol kunstmest wordt geproduceerd. Geschikt voor de food, non-food industrie en rioolwaterzuiveringen, ondersteunt deze technologie duurzaam watergebruik en draagt bij aan de circulaire economie door afvalwater te reduceren en grondstoffen efficiënt te hergebruiken.

Lees verder »

Circulaire Start-Up

Het Winsect concept: lokale productie van insecteneiwit met simpele automatisering en zonder emissies

De toegenomen wereldwijde focus op duurzaamheid heeft de interesse in insecten doen exploderen vanwege hun potentieel voor duurzame eiwitproducten. Om dit potentieel te benutten heeft Winsect een geautomatiseerd insectenproductiesysteem ontwikkeld. Dit systeem is ontworpen voor het kweken van meelwormen (Tenebrio molitor) voor lokale en duurzame eiwitproductie met gebruik van voedselresten.

Lees verder »

EXIT Scala Aluminium Goals Black & White ECO

Een lichtgewicht en degelijk voetbaldoel dat volledig repareerbaar is en waarbij vervangende onderdelen tot zeker vijf jaar na aankoop te bestellen zijn. Daarnaast 100% recyclebaar, omdat we alleen mono-materialen gebruiken die goed te recyclen zijn. Voorzien van ECO label om de klant te informeren over de gebruikte materialen, daarmee duidelijk bij end-of-life. Bovendien volledig PVC vrij.

Lees verder »

Statieheld

Statieheld biedt een slimme recycle bak voor kleine flessen en blikjes, met een gemakkelijke inlevermethode onderweg en directe uitbetaling van statiegeld via een app.

Lees verder »

Biobased circulair

Als groene bouwer heeft ECO+BOUW al 10 jaar de focus op ecologisch, biobased en circulair bouwen. Een 100% specialisme waarbij we altijd naar de hoogst haalbare circulaire oplossing streven. De beste leermeester is de natuur. Wanneer we kijken vanuit circulair bouwen dan heeft de natuur al een gesloten kringloop ontwikkeld, Deze kennis proberen wij zoveel mogelijk in te zetten.

Lees verder »

mHome

De mHome staat voor het nieuwe wonen: duurzaam, flexibel én betaalbaar. De modulaire ‘bouwstenen’ – naast of op elkaar te plaatsen – geven slimme antwoorden op uiteenlopende woon- of werkvragen. Ervaar de vrijheid om te wonen en te werken waar u maar wilt, in een verantwoorde, gezonde ruimte met veel comfort.

Lees verder »

Re-imagine textile waste

Sociaal confectieatelier dat eerlijke en duurzame kledingcollecties ontwikkelt voor Nederlandse modemerken. Anderlus transformeert textielreststromen naar nieuwe materialen.

Lees verder »

Circulaire Community

De VoedselHub Nijmegen

Tegen voedselverspilling, voor gezond lokaal voedsel voor kwetsbaren in de samenleving en allemaal door vrijwilligers met een speciaal verhaal. Wij halen voedseloverschotten op bij lokale boerderijen, stadstuinen en supermarkten sorteren de opbrengst en verdelen die onder sociale restaurants.

Lees verder »

Bokashi in Apeldoorn

Lokaal gevallen blad verwerken we tot een bodemverbeteraar, wat de kwaliteit van de groene openbare ruimte, de bodem en de biodiversiteit verbetert en bijdraagt aan koolstofopslag in de bodem.

Lees verder »

Ontkopen

Ontkopen gaat over minder afval door langer met spullen te doen. Bedrijven bieden we adviesbundels voor hun medewerkers om thuis langer met spullen te doen (fysieke of psychologische aanpak). Gedrag thuis gaat mee naar het werk en draagt zo bij aan organisatieverandering voor een circulaire inkoopstrategie. Consumenten bereiken we direct via evenementen met dit soort adviezen en inspiratie.

Lees verder »